Decizia Consiliului ASF in cazul societatii EUROINS Romania
16/10/2015
Presedintele Romaniei a promulgat Legea privind redresarea si rezolutia asiguratorilor
29/10/2015
Show all

Instanta a respins cererea actionarilor ASTRA de suspendare a deciziei ASF

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Instanta a respins cererea Astra Asigurari de anulare a deciziei ASF privind retragerea autorizatiei de functionare a societatii si declansarea procedurii de faliment

Daca in data de 7 septembrie 2015, Astra Asigurari inregistra cererea de anulare a deciziei ASF privind retragerea autorizatiei de functionare a societatii si declansarea procedurii de faliment, Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea in 15 octombrie.

In acest dosar, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are calitatea de parat, iar The Nova Group Investments Romania SA si Epsilon Estate Provider SRL si ASTRA sunt reclamanti.

„Admite exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant al Societatii Asigurare Reasigurare Astra SA, si, in consecinta, anuleaza cererea acesteia. Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor The Nova Group Investments Romania SA si Epsilon Estate Provider SRL, precum si exceptia inadmisibilitatii cererii de suspendare a deciziei nr. 2034/2015. Respinge actiunea formulata de reclamantii The Nova Group Investments Romania SA si Epsilon Estate Provider SRL, ca nefondata in privinta cererii de suspendare a Deciziei nr. 2034/2015 a ASF si ca inadmisibila in rest. Cu drept de recurs in termen de 5 zile de la comunicare”, se arata in hotararea instantei.

Esuarea demersului de majorare a capitalului prevazut in planul de redresare financiara a marcat etapa finala a planului si incheierea acestuia dupa aproximativ 18 luni de eforturi pentru gestionarea unor probleme cu tendinta de agravare pe parcursul mai multor ani. Indicatorii critici de prudentialitate – solvabilitatea, lichiditatea si capitalizarea nu au putut fi insa readusi in marjele de conformitate fara aportul de capital necesar. Pe langa cererea de anulare, Astra a depus La Curtea de Apel Bucuresti in data de 9 septembrie si cererea de suspendare a deciziei ASF, pentru care nu a fost dat inca un verdict.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a decis pe 12 octombrie sa amane luarea unei decizii in dosarul privind falimentul Astra Asigurari ca urmare a cererii ASF de deschidere a procedurii de faliment, decizia finala urmand sa fie luata pe 26 octombrie.

 

Surse articol:

  1. http://asfromania.ro/informatii-publice/media/arhiva/4396-decizia-consiliului-asf-in-cazul-societatii-asigurare-reasigurare-astra-sa
  2. http://www.1asig.ro/Instanta-a-respins-cerearea-actionarilor-ASTRA-de-suspendare-a-deciziei-ASF-de-retragere-a-licentei-si-declansare-a-procedurii-de-faliment-articol-3,100-52366.htm