Cladiri si bunuri

Fie ca sunteti dezvoltator imobiliar, producator sau pur si simplu aveti o afacere in curs de dezvoltare, atunci aveti nevoie de protectie avansata a activelor dumneavoastra.

Asigurare de Cladiri si Bunuri

Asigurare destinata persoanelor fizice si juridice avand ca obiect al asigurarii cladirile si alte constructii cu destinatie de locuinta, sediu de birouri, depozite, magazine etc precum si bunurile aflate in incinta lor: mobilier; masini si utilaje; echipamente electronice; stocuri de materii prime, semifabricate, produse finite; etc.

Riscuri asigurate:

Incendiu, trasnet, explozie, caderea sau prabusirea unui aparat de zbor, a partilor sale sau a incarcaturii acestuia, precum si a altor corpuri, cutremur de pamant, grindina, ploaie torentiala, inundatie, inclusiv efectul actiunii mecanice a apelor curgatoare sau a obiectelor purtate de acestea, furtuna, tornada, uragan, prabusire sau alunecare de teren, greutatea stratului de zapada, avalanse de zapada, greve, tulburari civile, vandalism, avarii accidentale la instalatiile de apa, gaze sau incalzire centrala, coliziunea cu un vehicul si unda de soc.

Suplimentar, se pot asigura urmatoarele riscuri:

  • furtul prin efractie sau prin acte de talharie;
  • bunurile casabile din alcatuirea cladirii pentru riscurile specifice.

Asigurarea de avarii accidentale la masini si utilaje

Acopera pagubele materiale survenite in perioada asigurata, produse prin distrugerea sau avarierea, brusca si neprevazuta, a bunurilor sau parti ale acestora.

Riscuri acoperite:

Pagubele acoperite pot fi cauzate de: defecte de turnare si de materiale, erori de proiectare, greseli de montare sau de instalare, executie defectuoasa, nepricepere, neglijenta prepusilor, insuficienta apei in boilere, dezmembrare datorata fortei centrifuge, scurt-circuit.


Asigurarea echipamentelor electronice

Sunt cuprinse in asigurare echipamentele electronice, fie ca sunt in stare de functionare sau in pauza, ori demontate in scopul curatirii sau reviziei, ori in cursul efectuarii acestor operatiuni, ori in cursul mutarii in alt loc la aceeasi adresa, ori in cursul remontarii ulterioare.

Riscuri asigurate:

Pagubele acoperite pot fi cauzate de: neglijenta, manipulare incorecta sau necalificata, erori de operare, avarierea intentionata provocata de terti, furt prin efractie sau prin acte de talharie, incendiu, explozie, implozie, inundatii, ploi, coroziune, inghet, furtuna, vijelie, cutremur de pamant,erori de constructie, defecte de fabricatie, pagube prin efectul indirect al trasnetului.


Asigurari pentru Pierderi din Intreruperea Activitatii (Business Interruption)

Riscul specific asigurat in baza prezentelor conditii este pierderea din intreruperea activitatii inregistrata de Asigurat prin reducerea cifrei de afaceri in perioada de intrerupere a activitatii datorita producerii unui risc/eveniment acoperit prin polite de asigurare pentru avarii accidentale la masini, utilaje, instalatii, bunuri, constructii-montaj si echipamente electronice (cladiri, alte constructii sau continutul acestora).


Asigurari de Constructii – Montaj

Asigurare se incheie pentru: pagubele cauzate asiguratului prin avarierea sau distrugerea bunurilor asigurate, precum si pentru raspunderea civila legala a asiguratului fata de terti, ca urmare a vatamarii corporale sau decesului ori a avarierii sau distrugerii unor bunuri.

Asigurarea poate fi incheiata de:

  • Societati comerciale, care au ca obiect al activitatii, constructiile/montajul in Romania sau in strainatate;
  • Societati straine, in cazul constructiilor-montajului, executate in Romania.

Contactati-ne