Reprezentantii A.N.P.C.P.P.S. Romania participa la Conferinta Nationala a Brokerilor de Asigurari si Pensii, editia a X-a
31/03/2015
Instanta a respins cererea actionarilor ASTRA de suspendare a deciziei ASF
19/10/2015
Show all

Decizia Consiliului ASF in cazul societatii EUROINS Romania

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Finaciara (ASF) a hotarat in sedinta din 14 octombrie 2015, deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan a societatii Euroins Romania Asigurare-Reasigurare S.A., avand ca obiectiv restabilirea situatiei financiare in termen de un an.

Un raport de control a scos in evidenta o serie de deficiente privind solvabilitatea si nivelul capitalului.

In termen de cel mult 20 de zile de la hotararea ASF, Euroins trebuie sa prezinte planul de redresare care sa includa atat o estimare a resurselor financiare cu care se intentioneaza corectarea marjei de solvabilitate,  programele de reasigurare, cat si un program de stingere a datoriilor.

Planul initial prevede două majorari de capital social de cate 100 mil. lei, pana la 31 decembrie 2015, respectiv 30 iunie 2016, pre­cum si un nou contract de reasigurare pentru RCA.

In prezent, Euroins are un porto­foliu format in proportie de 95% din polite RCA si este cel mai mare asigurator de rspundere civila auto de pe piata locala, cu o cota de piata de 20%.

Asiguratorul are în continuare dreptul de a desfăsura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate politele deja emise raman valabile pana la data expirarii.

Lunar, Euroins, va transmite catre ASF un raport privind stadiul realizarii masurilor de redresare financiara.

 

Surse articol:  

  1. http://asfromania.ro/informatii-publice/media/arhiva/4581-decizia-consiliului-asf-in-cazul-societatii-euroins-romania-asigurare-reasigurare
  2. http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/asf-a-decis-intrarea-euroins-in-procedura-de-redresare-financiara-pe-baza-de-plan-14841823