ERGO achizitioneaza CREDIT EUROPE Asigurari
11/12/2015
ASF a decis aplicarea masurilor de rezolutie in cazul societatii Carpatica Asig S.A.
31/01/2016
Show all

ASF angajeaza MILLIMAN pentru a analiza tarifele RCA din piata

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a incheiat un contract cu compania de consultanta MILLIMAN pentru furnizarea de servicii de analiza actuariala a tarifelor practicate de cele noua societati de asigurare autorizate sa incheie polite RCA. MILLIMAN este una din marile companii internationale de actuariat si consultanta.

„Demersul se inscrie in pachetul de actiuni derulate de ASF in vederea reechilibrarii pietei de asigurari RCA si a descurajarii exceselor inregistrate in ultima perioada la nivelul majorarilor de prime”, se explica in comunicatul ASF.

Cele noua societati care vor fi analizate sunt: ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, ASIROM VIG, CARPATICA Asig, CITY Insurance, EUROINS Romania, GENERALI Romania, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG VIG si UNIQA Asigurari.

MILLIMAN va avea de analizat de la variabilele de tarifare (inclusiv clasa de bonus-malus) si cheltuielile cu comisioanele si administrarea politelor, pana la criteriile de segmentare si de ajustare a primei de tarif din portofoliul celor noua asiguratori.

„Aceasta analiza independenta are drept tinta determinarea unor repere de referinta la nivelul pietei privind dauna medie si frecventa medie a daunei si corelarea acestora cu prima tarifara, pe date comparabile pentru cele noua societati, respectiv evaluarea gradului de adecvare a tarifelor in raport cu daunalitatea”, conform ASF.

Piata de asigurari RCA din Romania a atins valoarea de 2,2 miliarde de lei la finele primelor noua luni din 2015, in crestere cu 13,37% fata de perioada similara a anului precedent, potrivit celui mai recent raport al ASF. In acelasi timp, despagubirile platite de asiguratori au insumat 1,47 miliarde de lei.

Sursa: http://www.1asig.ro/ASF-angajeaza-MILLIMAN-pentru-a-analiza-tarifele-RCA-din-piata-articol-3,100-52970.htm