ASF angajeaza MILLIMAN pentru a analiza tarifele RCA din piata
31/01/2016
Fondul de Garantare a Asiguratilor nu va mai putea deschide dosare de dauna pentru ASTRA dupa 4 martie
01/03/2016
Show all

ASF a decis aplicarea masurilor de rezolutie in cazul societatii Carpatica Asig S.A.

Consiliul ASF a constatat ca sunt intrunite conditiile pentru aplicarea dispozitiilor Legii 246/2015 privind redresarea si rezolutia asiguratorilor, atat in ceea ce priveste susceptibilitatea intrarii intr-o stare de dificultate majora a societatii Carpatica Asig S.A., cat si justificarea aplicarii masurilor de rezolutie din perspectiva interesului public.

Astfel, intr-un interval de cel mult 6 luni, ASF va intocmi Planul de rezolutie si va urmari evaluarea corecta, prudenta si realista a activelor, datoriilor si capitalurilor proprii ale Carpatica Asig S.A.

Conform Comunicatului de presa ASF, „In sarcina Consiliului de Administratie al societatii Carpatica Asig S.A. a fost stabilita obligatia de implementare a masurii privind atragerea unui investitor strategic si incheierea tranzactiei, precum si a altor masuri, astfel incat:

Fondul de Garantare a Asiguratilor a fost desemnat de ASF administrator temporat in acest caz. Fondul va avea ca atributii principale supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societatii la data de 31.12.2015, intocmirea situatiilor financiare anuale si auditarea acestora, precum si supervizarea modului de ducere la indeplinire a masurilor, in special cele legate de atragerea unui investitor strategic.

Carpatica Asig S.A. va trebui sa se consulte cu Fondul de Garantare a Asiguratilor inainte de a lua decizii sau de a intreprinde actiuni care privesc activele societatii.

Sursa: http://asfromania.ro/informatii-publice/media/arhiva/4933-asf-a-decis-aplicarea-masurilor-de-rezolutie-in-cazul-societatii-carpatica-asig-s-a